Zobacz Temat
Archlord | Koszary | Human Archer / Orc Hunter
Strona 1 z 3 1 2 3 >
Autor Podstawowy Archer Build
wiadro
Użytkownik

Dodane dnia 22-03-2008 16:42
Na początku chciałbym napisać, że nie jest to mój Build. Postanowiłem przetłumaczyć to co znalazłem na oficjalnym forum codemasters (z nudów).
No to zaczynajmy.

WSTĘP

W tej wersji, dodałem Sharp Shooter do buildu oraz podzieliłem go na 4 części w zamian 3 w poprzedniej wersji.
Rozkład skill będzie lekko zmieniony w stosunku do starszej wersji, lecz będzie podobny w końcowej części, spowodowany kilkoma drugorzędnymi zmianami w samej grze. Dodałem również sekcje wyjaśniającą poszczególnych skilli. W przyszłości dodam rzeczy związane z PvP oraz miejsca do expienia.

BUILD

LVL 1-30
Potrzebne punkty: 30
Wymagany lvl: 30
link: http://mmodata.org/archlord/db/?s=build&link=HAfkkaaapOpaaaaYaaa
Podsumowanie:
Piercing Shot: 5/5
Magic Arrow: 1/5
Chain Action: 1/5
Forces of Nature: 1/5
Animal Soul: 5/5
Power Crossbow: 4/5
Snare Shot: 1/5
Rock skin: 5/5
Dash: 5/5

Wyjaśnienie:
Jak każdy wie, lvl 30 jest minimalnym lvlem do PvP od Epizodu 2go. Do lvl 30 nie można bić sie PvP, dlatego ta część buildu jest czysto PvE z kilkoma punktami w skillach PvP. Na niskich lvlach, dla Archerów jest bardzo łatwo expic, ponieważ maja względnie dużego defa. Głównymi założeniami jest wymaxowanie Animal Soul, Rock Skin, Piercing Shot, oraz Dash. Z Animal Soul i Rock Skin wymaxowanymi, powinniście być zdolni do zebrania tak dużej ilości mobów ile chcecie (ponieważ będą oni zadawać jedynie obrażenia w granicach 1-10), oczywiście nie można zabić wszystkich na raz (limit to 15 mobów od Epizodu 2go). Piercing Shot jest po prostu waszym jedynym AoE skillem do 29lvlu (kiedy weźmiecie Snare Shot). W celu dobrego expienia, polecane jest posiadanie co najmniej 2 skilli AoE. Dash nie pomoże na razie za dużo w tej części, ponieważ moby zadaja niskie obrażenia, ale bedzie za to potrzebny po 30lvlu.

Jak expić?
Zbieramy 10-15 mobów Normalnym Atakiem => Biegniemy => Snare Shot (kiedy dojdziemy do 29lvlu) => Biegniemy => Piercing Shot => powtarzamy Snare Shot

lub

Zbieramy 10-15 mobów Normalnym Atakiem => biegamy dookoła żeby zebrać moby w grupe => Stajemy w miejscu i spamujemy Snare Shot (oczywiście jak mamy 29lvl) oraz Piercing Shot dopóki nie zginą. (Osobiście nie polecam tej drogi expienia, ponieważ wytrzymałość naszego sprzętu bardzo szybko spada expiąc tą drogą).

LVL 30-45
Potrzebne punkty: 45
Wymagany lvl: 45
link: http://mmodata.org/archlord/db/?s=build&link=HAfukaeapO4uaGkYaaa
Podsumowanie:
Piercing Shot: 5/5
Magic Arrow: 2/5
Chain Action: 1/5
Burst Shot: 4/5
Forces of Nature: 1/5
Snare Shot: 5/5
Sharp Shooter: 2/5
Soul Breath: 3/5
Helpless: 2/5
Heavy Hand: 1/5

Wyjaśnienie:
W czasie tej części, dostaniesz dużo nowych skilli z wyższej półki. Jednak w tym czasie Archer nie jest bardzo silny w PvP jeszcze, ponieważ główne skille do PvP nie są jeszcze wymaxowane. Ale znowu, ten Build jest planowany do PvE przed PvP, dlatego większość punktów przeznaczone są w skille PvE. Będziesz zdolny do wzięcia Burst Shot podczas tej części. Dużo osób preferuje zastąpienie Piercing Shot na Burst Shot, ale ja polecam zatrzymanie Piercing Shot. Powód dlaczego będzie wyjaśniony stopniowo. Dostaniemy również nowe buffy takie jak Soul Breath oraz Sharp Shooter które są bardzo ważne w PvP, nie są one aż tak ważne w PvE (chociaż Sharp Shooter pomaga trochę w PvE). Będziemy również expić wewnątrz jaskiń, jeżeli chcemy szybciej dostawać lvl, lub jak kto woli być bezpiecznym i expić na powierzchni i dostawać sporo kasy. Moby są silniejsze teraz, nie będą atakować nas dłużej obrażeniami 1-10, ale więcej, o WIELE więcej jeżeli expimy w jaskiniach. Jeżeli nie chcemy obrywać za mocno, musimy używać Potów na Speeda lub CC Agility Potów.

Jak expić?
Zbieramy 10-15 mobów Normalnym Atakiem => Biegniemy => Snare Shot => Biegniemy => Piercing Shot => Biegniemy => Burst Shot => powtarzamy Snare Shot.

lub

(Jeżeli mamy Lens Stony)
Zbieramy 10-15 mobów Normalnym Atakiem => Biegniemy => Snare Shot => Biegniemy => Piercing Shot => Biegniemy => Burst Shot => Biegniemy => Piercing Shot => Biegniemy => Burst Shot => powtarzamy Snare Shot.

LVL 45-55
Potrzebne punkty: 55
Wymagany lvl: 55
link: http://mmodata.org/archlord/db/?s=build&link=HAauEafozO4EaIOYaaa
Podsumowanie:
Magic Arrow: 2/5
Chain Action: 3/5
Burst Shot: 5/5
Arrow Hail: 1/5
Phoenix: 4/5
Forces of Nature: 2/5
Sharp Shooter: 3/5
Soul Breath: 3/5
Helpless: 4/5
Heavy Hand: 4/5

Wyjaśnienie:
Od teraz, wszystko powinno być proste do zrozumienia. Głównym założeniem jest wymaxowanie skilli, szczególnie buffów oraz skilli AoE. Dostaniemy dwa nowe skille AoE, Arrow Hail i Phoenix. Ten drugi zastąpi Piercing Shot. Arrow Hail jest do zbierania mobów, ponieważ obejmuje duży obszar. Używanie Arrow Hail zasadniczo pomaga w zbieraniu mobów. I kolejny raz taktyka uderz i uciekaj. Możemy expić w Asylum lub na powierzchni, cokolwiek uważamy za stosowne. Jedna rzecz do zapamiętania, używamy CC Agility Potów bądź Potów na Speeda kiedy expimy.

Jak expić?
To proste. Tak samo jak na lvlach 30-45 tylko zastępujemy Piercing Shot na Phoenixa.

LVL 55-71
Potrzebne punkty: 71
Wymagany lvl: 71
link: http://mmodata.org/archlord/db/?s=build&link=HAaYYafp4Y4Ya4YYaaa
Podsumowanie:
Magic Arrow: 5/5
Chain Action: 5/5
Burst Shot: 5/5
Arrow Hail: 1/5
Phoenix: 5/5
Forces of Nature: 5/5
Power Crossbow: 5/5
Sharp Shooter: 5/5
Soul Breath: 5/5
Helpless: 5/5
Heavy Hand: 5/5

Wyjaśnienie:
A więc tak, nie zostało już chyba nic do wyjaśnienia. Jedynie co zrobuć to wymaxować pozostałe niewymaxowane skille, oprócz Arrow Hail. Możemu expic w Asylum na drugim i trzecim piętrze. Jest łatwiej expić w trakcie tego czasu. Po 71 lvlu, ciężko dla Archera jest expić w Asylum. Będziemy musieli wyjść na powierzchnię po tym. Expienie bedzie jak (i tu cytuje) "Ból w tyłku", ale nie mamy wyboru. Do czasu kiedy osiągniemy 71lvl, powinniśmy wiedzieć wystarczająco jak expić oraz jak dobrze walczyć w PvP. Musimy tylko zapamiętać; ten Build nie jest tylko do PvE, ale również do PvP, jeżeli wiemy jak dobrze nim grać.

Jak expić?
Tak samo jak na lvlach 45-55.

WYJAŚNIENIE DANYCH SKILLI

Magic Arrow: pozwala unieruchomić przeciwnika na 3 sekundy
Dlaczego? Dla Archera, czas jest rozstrzygającym elementem, 3 sekundy wystarczaja dla Archera na zadanie 2000+ obrażeń. 2000+ wydaje się mało na wyższym lvlu, ale uwieżcie mi, to ma znaczenie.

Chain Action: Ważny debuff który redukuje szybkość ataku przeciwnika oraz szybkość poruszania się. Jest to ważny skill w PvP oraz ubijaniu bossów.
Dlaczego? Podobny skill do Heavy Hand, lecz ma mniejsze obrażenia.

Burst Shot: Atak AoE zadający 300% podstawowych obrażeń na 5 lvlu.
Dlaczego? Jest bardzo ważny do PvP jak i PvE, ze względu na duże obrażenia.

Phoenix: Najsilniejszy atak AoE Archera, zadaje również obrażenia od ognia.
Dlaczego? Podobnie jak Burst Shot.

Forces of Nature: słabe obrażenia, lecz spowalnia przeciwnika.
Dlaczego? Ważny w ubijaniu bossów.

Animal Soul: Najważniejszy buff Archera, ponieważ daje Physical Defense, Physical Resistance oraz Podstawowy Atak. Głównia dzieki Physical Resistance jest to najważniejszy buff.
Dlaczego? Mając małą ilość punktów HP, Archer potrzebuje duzo obrony. Nie mogę powiedzieć, że Archer ma więcej obrony od Knight'a, ale jest to bardzo ważne. Wyobraźmy sobie, mob zadaje 1000 obrażeń bez buffa, z buffem bedzie 880, ponieważ Animal Soul daje nam 12% Physical Resistance czyli 120 obrażeń mniej. Ten skill jest również bardzo ważny do GvG, ponieważ możemy go dać członkom naszego party.

Power Crossbow/Power Bow: Daje dodatkowy Podstawowy Atak.
Dlaczego? To proste, zadajemy większe obrażenia.

Snare Shot: Atak AoE który masowo spowalnia moby.
Dlaczego? Szybkość jest kolejnym rozstrzygającym elementem dla Archera. Snare Shot pomaga spowolnić moby, dlatego też chroni nas przed otrzymaniem ciosów. Jest również ważny do ubijania bossów.

Rock Skin: Dodaje Defense oraz Skill Block rate, ale głównie Skill Block to jest to co chcemy uzyskać z tego buffa.
Dlaczego? Podobne wyjaśnienie jak dla Animal Soul. Tyle, że zamiast Physical Resistance dostajemy 28% Skill Block rate jak mamy zmaxowany ten skill. Skill Block jest ważny w PvP, nie aż tak potrzebny w PvE. Na przykład kiedy walczymy z kimś, jeżeli on/ona użyje 10 skilli na Tobie, będziesz zdolny do zablokowania 3 z nich (28% to prawie tyle co 1/3).

Sharp Shooter: Powoduje szybsze rzucanie skilli.
Dlaczego? Jak napisałem wyżej, czas i szybkość są bardzo ważne dla Archera. Szybkość rzucania skilli ustala jak dużo skilli możesz użyć w danym czasie. Bardzo ważny skill do PvP.

Soul Breath: Daje nam Elemental Attack oraz Elemental Resistance.
Dlaczego? Dzieki większemu Elemental Attack'owi zadajemy większe obrażenia, natomiast Elemental Resistance daje podobny efekt jak Physical Resistance tyle, że z obrażeniami od żywiołów.

Helpless: Dający 300% ataku debuff który zmniejsza Physical Defense przeciwnika.
Dlaczego? Jest przeciwieństwem Soul Breath. Jak Soul Breath zmniejsza obrażenia żywiołów na Tobie, Helpless zwiększa obrażenia od żywiołów na Twoim przciwniku.

Heavy Hand: Kolejny 300% debuff, który spowalnia ataki oraz szybkosc rzucania skill przeciwnika.
Dlaczego? Na 5 lvlu, ten skill zwiększa cool-down przeciwnika o 30 sekund (tak jest w opisie, jednak myślę, że chodzi o 30% a nie sekund). Powiedzmy, że osoba może użyć 10 skilli w 10 sekund. Jeżeli użyjemy na niej/nim, to będzie ona/on mogła/mógł użyć 7 skilli w ciągu 10 sekund. Dlatego też, jest on ważny w PvP.

Dash: Zwiększa szybkość poruszania się.
Dlaczego? Bardzo ważny w PvE do szybkiego oddalania sie od mobów i swobodnego zaatakowania ich.

Arrow Hail: Bardzo potrzebny skill w PvE, ponieważ ma mały zasięg jeżeli chodzi o odległość, ale obszar działania jest duży.
Dlaczego? Jest bardzo potrzebny do zbierania mobów, oraz do PvP, jeżeli możemy to najlepiej wymaxować, ale później.

WYPOSAŻENIE

OGÓLNIE
W Archlordzie, wyposażenie jest równie ważne jak rozłożenie skilli. W odróżnieniu od innych gier MMO, sprzęt w Archlordzie nie polega głównie na Physical Defense. Dużo osób jak zaczynają grac w tą grę, myślą, że jeżeli maja dużo Physical Defense, moby będą uderzać ich słabiej. To prawda do lvlu 30go, ale później zaczynamy zauważać, że nasza zbroja nie działa tak jak powinna. Faktycznie zbroja z lvlu 15go dla Archera oraz z lvl 76go ma tylko 18 Physical Defense, natomiast mob na 76 lvlu moze uderzyć nas za ok. 400+ więcej niż mob na lvl 15. Dlatego jak mamy przetrwać na 76 lvlu? Jest 5 koncepcji które musimy wiedzieć mówiąc o sprzęcie w Archlordzie: Physical Resistance, Skill Block rate, Block rate, punkty HP oraz Elemental Resistance. Poniżej będzie przedstawione najpopularniejsze oraz najefektywniejsze rozstawienie dla wyposażenia Archera. Podążając informacjami poniżej, będziemy zdolni do używania naszego sprzętu dla minimum 16 następnych lvli.

DANE DO ZAPAMIĘTANIA
Physical Resistance: zazwyczaj, otrzymujemy Physical Resistance w formie procentowej. Procenty Physical Resistance pokazują w wyposażeniu, ile procent z otrzymanych obrażeń nie dostaniemy od Physical Attacks mobów, bądź innych graczy.
Skill Block: Jest bardzo podobne do Physical Resistance, ale jest to związane ze skillami, im wyższy Skill Block rate posiadamy, tym większe szanse mamy na przyblokowanie Skilla przeciwnika. W PvP, Skill Block rate jest ważniejszy od Physical Resistance (Zawsze lepiej jest wcale nie oberwać).
Punkty HP: Punkty Życia są bardzo ważne zarówno w PvE, jak i PvP. Na nieszczęście, nie wiem jak to wyjaśnić, ale im więcej punktów HP tym lepiej.
Block Rate: Bardzo podobne do Skill Block, lecz Block Rate chroni nas przed Normalnymi Atakami, nie skillami, dlatego jest to bardzo ważne w PvE, ale nie w PvP.
Elemental Resistance: Podobne do Physical Resistance, lecz tylko chroni nas przed Atakami Żywiołów (Bardzo ważne w PvP).

ZBROJA
Statystyki:
+ %HP (musi być, im większe tym lepsze, 4-5% standardowo)
+ %MP (nie potrzebne, nie ważne)
+ Physical Defense (opcjonalnie, im większe tym lepiej)
+ % Skill Block (musi być, 3% standardowo, preferowane 4-6%)

Kamienie:
3 miejsca
- Physical Resistance Stone, Life Stone (+HP), Stamina Stone (+ %HP)
4 miejsca
- Physical Resistance Stone, Life Stone (+HP), Stamina Stone (+ %HP), Defence Stone [for PvE]
- Physical Resistance Stone, Life Stone (+HP), Stamina Stone (+ %HP), Elemental Stone [for PvP]

SPODNIE
Statystyki:
+ HP (opcjonalnie, im większe tym lepiej)
+ MP (nie potrzebne, nie ważne)
+ Physical Defense (opcjonalnie, im większe tym lepiej)
+ % Physical Resistance (musi być, 3% standardowo, preferowane 4-6%)

Kamienie:
2 miejsca
- Physical Resistance Stone, Skill Block Stone
3 miejsca
- Physical Resistance Stone, Skill Block Stone, Elemental Stone [for PvP]

RĘKAWICE
Statystyki:
Mało ważne

Kamienie:
- Elemental Stones [PvP]

BUTY
Statystyki:
+ 3-5% Block (musi być, PvE)
+ 2-3% Movement Speed (Szybkość biegania nie jest najważniejsza, ale 2% wystarczy)

Kamienie:
Tak samo jak przy rękawicach

HEŁM
Statystyki:
+ 6-8 All Stats (musi mieć)
+ 0-4% All Elemental Resistance (opcjonalnie, jednak ciężko jest znaleźć obie opcje)

Kamienie:
Tak samo jak przy rękawicach

NASZYJNIK
Obojętnie jaki amulet powinien być dobry do PvE, zazwyczaj typ amuletu używamy do PvP przeciwko poszczególnym klasom.

Statystyki:
+ 6-8 All Stats (musi mieć)
+ 2-6% All Elemental Resistance (opcjonalnie, polecam mieć przynajmniej 2%)

Kamienie:
Obojętnie jaki rodzaj skrzydeł

PIERŚCIENIE
Transcendence Ringi
Statystyki:
+ 5-8 All Stats

Kamienie:
HP Recovery Stone

Wiele osób zastanawia się jakie Elemental Stone wkładać w sprzęt. Nie mogę się zdecydować do napisać. Ludzie zazwyczaj używają Fire Stone'ów przeciwko Archerom, Water Stone'ów przeciwko Magom, Sorcererom oraz Rangerom, itd. Moja sugestia wygląda następująco, zobacz na jaki kolor świeci sie broń przeciwnika, a następnie użyj kamieni tego samego koloru. Jednakże, jeżeli użyjemy jednego typu kamienie Elemental, będziemy bardzo silni przeciwko temu typowi Elementala, jednak bedziemy bardzo słabi przeciwko innym. Dlatego to Ty zadecyduj jakie kamienie wsadzisz w sprzęt.
Odnosi się to oczywiście do Rękawic, Butów oraz Hełmów.

PS.
Jeżeli są jakieś błędy ortograficzne, bądź inne wpadki to proszę o info smiley
Starałem sie przetłumaczyć jak najlepiej, aby nawet początkujący co nie co zrozumieli smiley Osobiście polecam zainwestowanie kilku punktów skilli w Endurance kosztem jakiegoś skilla PvP, ale to moja sugestia. Miłej lektury, pozdrawiam.

Edytowane przez wiadro dnia 24-03-2008 15:25
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Podstawowy Archer Build
skowron
Użytkownik

Dodane dnia 22-03-2008 17:20
Przyklejam

Postac: Moonelf Ranger LVL54
Serwer: Evengarda
Gildia: Aldea
NObs123
Użytkownik

Dodane dnia 22-03-2008 19:10
Bardzo dobry temat bardzo mi sie przydal....
7057399 Wyślij Prywatną Wiadomość
harnas1992
Użytkownik

Dodane dnia 22-03-2008 23:55
widze że sie troche upisałeś hehe ale bulid bardzo dobry,ale wolał bym na knight
wiadro
Użytkownik

Dodane dnia 23-03-2008 07:45
Jak znajdę trochę czasu to przetłumaczę też dla knight'a smiley

kamill92
Użytkownik

Ostrzeżeń:1
Dodane dnia 23-03-2008 09:55
Heh wreszcie cos dla archera smiley ladnie przetlumaczony wszystko wyjasnione. Dobra robota

Ellysian
Użytkownik

Dodane dnia 23-03-2008 11:16
no to już nie musze kierować ludzi na oficjalne forum globalnesmiley

Archlord Since I 2008 - VII 2008
TeletubbieS zawsze będe pamiętać
smiley
1336592 Wyślij Prywatną Wiadomość
Xwing
Użytkownik

Dodane dnia 23-03-2008 14:22
Wszystko fajnie. Twoja sugestia odnośnie Endurance jest jak najbardziej na miejscu i powiem że likwidacja 1 skila pvp najlepiej Forces of nature i wymaxowanie siły dla większej ilości HP jest niezbedna.

Xwing
Archer 70+
Teletubbies play 4fun
Marchewa
Ranger 20
MuppetShow
Gaiahon
www.teletubbies.oz.pl
3653509 Wyślij Prywatną Wiadomość
DziubS
Użytkownik

Dodane dnia 30-03-2008 00:10
tomeckp napisał/a:
Wszystko fajnie. Twoja sugestia odnośnie Endurance jest jak najbardziej na miejscu i powiem że likwidacja 1 skila pvp najlepiej Forces of nature i wymaxowanie siły dla większej ilości HP jest niezbedna.

co przez to sugerujesz?;>

@Topic
a lepiej łuk czy kuszę?;>

i pytanie do 'Wiadro'
dla sorca i innych też są takie poradniki?;> i czy zabierasz się za tłumaczenie..?

Serwer: Brumhart

Nick: Dziub3k

Rasa \ Klasa: Orc \ Sorcerer

Level: 10, pnie się w górę!

Gildia: SZWADRONII
Fryt3K
Użytkownik

Dodane dnia 30-03-2008 00:43
Siema Wiadro, mam jedne male pytanie czy tam zastrzezenie do kamieni do zbroi,
Na pvp ok hp sie liczy ale czy do expienia hp ?? No dobra mam taki uklad zrobiony res, +hp, %hp i defa+4 i mam duzo hp ale zas dostaje strasznie po tylku :/ Sadze ze mozna by zrobic tak zeby dac na 3 sloty same defy a na 4 sloty mozna 3defy i zobaczyc jak sie gra i zdecydowac czy dac kolejnego defa czy hp.
Jesli zainwestujemy dobrze w Defa to liderem moze byc ktos kto daje Hp a nie Def :] Takie moje odczucie,

Serwer:
Evengarda
Gildia:
Victory
now
Husar1a
Postacie:
O. Hunter - 55LvL (rosnie)
Jakies inne tam...

3081233 Wyślij Prywatną Wiadomość
Kolias
Użytkownik

Dodane dnia 30-03-2008 00:58
Fryt3K napisał/a:
Siema Wiadro, mam jedne male pytanie czy tam zastrzezenie do kamieni do zbroi,
Na pvp ok hp sie liczy ale czy do expienia hp ?? No dobra mam taki uklad zrobiony res, +hp, %hp i defa+4 i mam duzo hp ale zas dostaje strasznie po tylku :/ Sadze ze mozna by zrobic tak zeby dac na 3 sloty same defy a na 4 sloty mozna 3defy i zobaczyc jak sie gra i zdecydowac czy dac kolejnego defa czy hp.
Jesli zainwestujemy dobrze w Defa to liderem moze byc ktos kto daje Hp a nie Def :] Takie moje odczucie,

na niższych poziomach def jest super, ale na 40-50+ już musisz iść w hp, bo moby biją mocno i to hp ratuje Ci życie. kosztuje oczywiście dodtkowe potki, ale generalnie inaczej daleko nie zajdziesz.

TA WIADOMOŚĆ MOŻE ZAWIERAĆ TREŚCI POUFNE I/LUB ZASTRZEŻONE i z tego powodu powinna być dostarczona do zamierzonych odbiorców.
Xwing
Użytkownik

Dodane dnia 30-03-2008 08:49
DziubS sugeruje to samo co powiedział Kolias . Hp i jeszcze raz Hp

Xwing
Archer 70+
Teletubbies play 4fun
Marchewa
Ranger 20
MuppetShow
Gaiahon
www.teletubbies.oz.pl
3653509 Wyślij Prywatną Wiadomość
wiadro
Użytkownik

Dodane dnia 30-03-2008 11:12
Jak dla mnie HP jest najważniejsze, z mojego doświadczenia wiem, że jak luruje cały room mobów to muszę mieć tyle HP żeby wytrzymać 1 uderzenie od każdego moba (powiedzmy 15mobów * 75dmg każdy = daje nam to ponad 1k obrażeń które musimy przetrwać) na 30-40 lvlu ciężko jest przetrwać mając mało HP. Jak dla mnie lepiej jest mieć więcej HP bo minimum 10 defa wyciągniesz będąc liderem, to samo można powiedzieć, że lepiej dać defa i mieć lidera party maga. To już zależy od upodobań.

@Dziubus
z tego co widziałem to chyba jest build dla sorca by vcproszek, i z tego co widziałem jest on jak najbardziej poprawny smiley
ostatnio nie miałem za dużo czasu na przetłumaczenie czegokolwiek, ale jak znajdę chwilę to postaram sie coś większego opisać.
A co do pytania o łuk czy kuszę, to wydaję mi się, że powinieneś używać to co Ty chcesz. Ja osobiście używam łuku, ponieważ podoba mi sie ogólny wygląd smiley no i łatwiej jest znaleźć łuk na 8 slotów. Także czy wybierzesz łuk czy kusze to jest to Twój indywidualny wybór.

DziubS
Użytkownik

Dodane dnia 30-03-2008 11:45
tak ale w tym buildzie jest "Power Crossbow: 4/5"
czyli jak bym wybrał łuk to zmienić na power bow?

i jeszcze jedno od 45 lvl'a 'Piercing Shot' Resetujemy orbem?

Edytowane przez DziubS dnia 30-03-2008 11:48
wiadro
Użytkownik

Dodane dnia 30-03-2008 13:10
Jeżeli się zdecydowałeś na łuk to chyba logiczne żeby nie dawać w power crossbow, i na odwrót. Ja Piercing Shot wywaliłem na 38 lvl, ponieważ nie przydawał mi się więcej w PvE (zazwyczaj wyglądało to tak Snare > odbiegam > Burst > odbiegam > Snare > odbiegam > Burst i tak w kółko) wolałem te 5 punktów poświęcić w inne skille które bardziej mi się przydadzą. Oczywiście można sobie zostawić ten Piercing Shot w zależności jak go używamy.

Fryt3K
Użytkownik

Dodane dnia 30-03-2008 19:40
No to zobaczymy na dniach jak bedzie wygladalo expienie z Defem a jak wszczesniej z Hp,
No sory ale do 52 lvl to nie jest za swietlna perspektywa jak dostaje po 180 z liderem def, Jak ubiore nowy set to zobaczymy jak bedzie.Pozyjemy zobaczymy jak to powiadaja.

Serwer:
Evengarda
Gildia:
Victory
now
Husar1a
Postacie:
Jakies inne tam...

Ellysian
Użytkownik

Dodane dnia 30-03-2008 20:48
Dla mnie ważniejszy hp i resistance bo te pare pkt. defa więcej za dużo nie da,bo popatrz sobie, 10 mobow bije cie po 100 a masz np. 1k hp no to jestes zaciukany, biją cie po 105-110 masz 1200-1300 hp, ktore rozwiązanie lepsze?? Mam 48 lvl i prawie 1500 hp biore od 10-12 mobów w asylu 46-47 lvl bez problemu z czego jeszcze i tak 1/3 mnie nie trafia bo block wchodzi często, ważne ile razy cię uderzą a nie za ile i po to też resistancesmiley A no i na PvP taka kombinacja najlepsza bo tam tak def się też nie liczy tylko "odporność" a na to to ja mam b.dobry sprzętsmiley

Archlord Since I 2008 - VII 2008
TeletubbieS zawsze będe pamiętać
smiley
Edytowane przez Ellysian dnia 30-03-2008 20:51
1336592 Wyślij Prywatną Wiadomość
Fryt3K
Użytkownik

Dodane dnia 30-03-2008 22:22
Ja mam obecnie na 50l i 1,43k hp i jakos mi to nie jest za dobrze bo w pysk duzo dostaje, wole sobie zmniejszyc dmg niz powiekszyc hp. A pozatym kazdy gra inaczej wiec kazdy lubi co innego smiley nie stac mnie na kamienie 3 lvl resa zeby sobie wsadzic bo to nie jest tani towar, niestety...

Ps. Dodajmy to jeszcze ze Hunterek moj kochany i innych ma "Evade" czyli szczescie Miss , i mam 54% wiec chcac nie chcac polowa ciosow i tak nie siada. Bulid sobie ciagle zmieniam i przstawilem go calkowicie na pve , teraz sie bedzie budowalo na pvp powoli. Wygladam tak i nie nazekam sobie :]

http://mmodata.org/archlord/db/?s=build&link=OHaakafcfY4YkafZafa

Serwer:
Evengarda
Gildia:
Victory
now
Husar1a
Postacie:
Jakies inne tam...

Edytowane przez Fryt3K dnia 30-03-2008 22:26
DziubS
Użytkownik

Dodane dnia 14-04-2008 00:29
Jeszcze jedno pytanko..czy ten build jest tylko pod PvE, czy może też pod PvP? chodź trochę: d

Dragomir07
Użytkownik

Dodane dnia 14-04-2008 00:35
To jest build ogólnego zastosowania, czyli PvE z ukierunkowaniem na PvP... Masz skille typowo do PvP jak i do te, które do szybkiego expienia potrzebne są...

Strona 1 z 3 1 2 3 >
Skocz do Forum:
© 2005-2009 - Archlord.pl
Projekt: 4pixel.pl